'Niets te verbergen'

Advocaat verdachte bestuurder aanrijding Tamar: 'Niet zeker dat hij de veroorzaker is'

11 september 2020 16:08 Aangepast: 11 september 2020 17:20
Mensen vormen een erehaag in Marken bij de uitvaart van Tamar op 1 augustus. Beeld © ANP

De advocaat van de Duitser die de auto bestuurde waarmee eind juli de 14-jarige Tamar uit Marken werd overreden, zegt dat het niet zeker is dat zijn cliënt de veroorzaker van het ongeluk is. De grijze Mazda van de bestuurder heeft geen schade, zegt de advocaat. "De voorbumper, de koplampen, de autoruit: alles was intact."

Advocaat Anis Boumanjal staat de 28-jarige bestuurder bij, een kantoorgenoot de bijrijder. "Het zijn vrienden van elkaar en ze waren op vakantie in Nederland", zegt Boumanjal tegen RTL Nieuws. "Ze reden over de dijk. Ze hebben gevoeld dat ze ergens overheen waren gereden, maar ze hadden echt geen idee wat."

Enorm geschrokken

Door de omstandigheden op de smalle dijk konden ze niet direct stoppen om de schade op te nemen. "Dat hebben ze even later wel gedaan, op een parkeerplaats. Ze hebben toen uitgebreid de auto bekeken, maar echt helemaal niets gevonden. Alles was intact. Dan denk je misschien: heb ik een dier geraakt, of was er een gat in de weg?"

Boumanjal benadrukt dat de auto daarbij geen schade heeft opgelopen. "Weliswaar is DNA aangetroffen van het meisje onder de auto van mijn cliënt, maar dat zegt niets over de toedracht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte opgepakt in zaak doodgereden Tamar (14) uit Marken

Het is geen moment bij het tweetal opgekomen dat er een aanrijding was geweest, zegt de advocaat. "Pas toen de auto in beslag werd genomen, begrepen ze dat er iets aan de hand was. Ze schrokken natuurlijk enorm. Maar ik wil benadrukken dat mijn cliënten echt helemaal niets te verbergen hebben."

'Puzzel nog niet compleet'

Het tweetal heeft volgens Boumanjal probleemloos meegewerkt aan het verhoor bij de politie en zou zich bereid hebben verklaard ook aan het verdere onderzoek mee te werken. "Volgens mij is nu nog maar een bepaald deel van de puzzel bekend", zegt de advocaat, "en die is nog lang niet compleet."

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

De Duitser wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeluk. Dat is een misdrijf op basis van de Wegenverkeerswet. De bestuurder is op het politiebureau aangehouden en na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak, maar mag het verdere onderzoek in vrijheid afwachten. De politie wil niet ingaan op het mogelijk ontbreken van schade aan de grijze Mazda.

'Gerechtigheid voor Tamar'

Een woordvoerder van de familie van het meisje zegt tegen de regionale omroep NH Nieuws dat de familie één ding heel belangrijk vindt: gerechtigheid voor Tamar. "De familie heeft alle vertrouwen in het Openbaar Ministerie en dat dit tot een einde komt waarbij er gerechtigdheid komt voor Tamar."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder doodgereden Tamar (14): 'Ze is achtergelaten als een beest'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore