Ga naar de inhoud
Bizarre beelden

Busje rijdt in op politieauto: 'Actie kwam uit het niets'

De politieauto raakte zwaar beschadigd nadat het busje erop in was gereden. Beeld © ANP

Er zijn geen aanwijzingen dat de man die vanochtend met een busje inreed op een politieauto een terroristisch motief heeft. Ook zijn er geen aanwijzingen dat er lachgas in het spel was. "Maar waarom de man het gedaan heeft weten we niet", vertelt een politiewoordvoerder aan RTL Nieuws.

In Amsterdam is vanmorgen een busje ingereden op een politieauto waarin op dat moment twee agenten zaten. Daarna vluchtte de man weg, waarbij hij ook nog over twee politiemotoren heen reed die waren neergezet als wegblokkade. Op die motoren zaten geen bestuurders.

Bizar:
Lees ook:
Bizar: man rijdt met busje in op politiewagen Amsterdam, agent gewond

Een agent raakte lichtgewond. Het busje vloog in brand en de politie slaagde er in de bestuurder, met behulp van pepperspray en waarschuwingsschoten, aan te houden.

"Hij is naar het ziekenhuis gebracht en ligt daar nu nog steeds", vertelt de politiewoordvoerder. "We hebben hem nog niet kunnen verhoren."

'Geen woordenwisseling'

Het is volgens de politie nog niet duidelijk waarom de man op de politieauto inreed. Het bizarre incident werd gefilmd door een voorbijganger. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat de man een terroristisch motief had. "De actie tegen de politie kwam vanuit het niks", zegt de woordvoerder. "Er was geen woordenwisselingen aan voorafgegaan."

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

'Niets mee te maken'

Het busje lijkt afkomstig van Glaspunt Amsterdam, maar dat bedrijf zegt het busje een aantal weken geleden te hebben verkocht. "Het busje is niet meer van ons en we weten ook niet wie de bestuurder is", vertelt een medewerker van het bedrijf aan RTL Nieuws.

"Blijkbaar is de bestickering er wel op blijven zitten, maar wij hebben er echt helemaal niks mee te maken."

Bekijk hier de beelden:

01:09