Oponthoud verkeer

Luchtballon landt op kruising Den Bosch: 'Niet de bedoeling'

11 september 2020 00:30
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

In Den Bosch ging het staartje van een ballonvaart gisteravond niet helemaal zoals gewenst. De luchtballon landde midden op een kruispunt en zorgde daar voor oponthoud. Ook op andere plekken in Nederland ging het (bijna) mis.

De luchtballon in Den Bosch kwam op het kruispunt bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis terecht, meldt Omroep Brabant. De ballon zou snel hebben moeten dalen omdat de windrichting veranderde. Na een half uur was het ding opgeruimd en kon verkeer weer zonder hindernis doorrijden. 

De eigenaar van de luchtballon vond niet dat de landing onveilig was. "De wind draaide vrij onverwachts", sprak hij tegenover het Brabants Dagblad. "Er moest daarom een keuze gemaakt worden. Anders moesten we de stad over vliegen. Dat kan op zich wel, maar dan moet er wel genoeg lucht in je ballon zitten. Dat risico wil je niet nemen."

'Perfecte landing'

Volgens de eigenaar, die zelf niet aan boord was, is niemand gewond geraakt. De man sprak zelfs van een soepele landing. "Eigenlijk was het een perfecte landing. Alleen op zo'n locatie: dat is van tevoren uiteraard niet de bedoeling. Normaal ga je toch eerder voor een weiland."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Luchtballon scheert vlak langs huizen: 'Jammer als mensen hierdoor bang worden'

Ook in Eindhoven landde een luchtballon gisteren niet op de gewenste locatie. Daar kwam een exemplaar in het Genderpark in Oud-Strijp terecht. 

Bouwterrein Utrecht

In Utrecht zette een ballonvaarder zijn gevaarte neer op een bouwterrein bij de Jaarbeurs. Daarbij vloog de ballon rakelings langs een gebouw. Volgens RTV Utrecht waren de inzittenden na de opvallende landing opgesloten op het bouwterrein en was het wachten op iemand met de sleutel van de omheining. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeker twintig gewonden na ongeluk met drie luchtballonnen in VS

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore