Cold case uit 1974

Geen auto, maar staalkabel gevonden in zoektocht vermiste vrienden

09 september 2020 15:45
Een speciaal duikteam van de politie zoekt in het meer De Brink in Liessel. Beeld © ANP

In de zoektocht naar de twee vrienden Piet Hölskens en Hans Martens, die 46 jaar geleden spoorloos verdwenen, hebben duikers het meer De Brink bij Liessel een deels opgerolde staalkabel gevonden. Volgens de politie heeft de kabel 'geen enkele relatie met het doel van de zoektocht'.

Hölskens en Martens waren twee bevriende stratenmakers uit Asten. Ze worden al sinds 1974 vermist. De twee lichamen zouden zich wellicht in een auto onder de waterplas bevinden. 

Met speciale apparatuur werd vastgesteld dat op twee plekken iets van metaal lag, meters onder het zand. Gedacht werd aan de rode Fiat Coupe 850 van Piet, waarmee de twee mannen die avond vertrokken.

De politie heeft nu op één van die twee plekken een staalkabel gevonden. "Vermoedelijk zat deze ooit vast aan een ponton", meldt de politie via Twitter. "Deze kabel is het object waar de magnetometer op aansloeg." Na metingen bleken er geen andere objecten op die plek in het water aanwezig. De politie maakt zich nu klaar om onderzoek te doen op de tweede locatie.

Het zoeken is 'zeer specialistisch' werk, dat dagen in beslag neemt, zei de politie tegen Omroep Brabant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Komt er na 46 jaar antwoord op de vraag: waar zijn Hans en Piet?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore