Via livestream

Gebarentolk bij debat Kamer en kabinet na Prinsjesdag

09 september 2020 00:00
Gebarentolk Corine Koolhof bij een persconferentie van Mark Rutte over het coronabeleid. Beeld © ANP

Het marathondebat na Prinsjesdag tussen Tweede Kamer en kabinet wordt vertaald door een gebarentolk. Via een livestream zal het debat op die manier ook voor doven en slechthorenden te volgen zijn. Dat meldt Kamervoorzitter Khadija Arib.

De partijen ChristenUnie, D66 en PvdA, die een initiatiefwetsvoorstel hebben ingediend om gebarentaal officieel te erkennen, hadden gevraagd om onder meer de Algemene Politieke Beschouwingen te laten vertalen. Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer was hier achter de schermen al mee bezig, verzekerde Arib.

Vragenuurtje

De partijen stelden ook voor om een gebarentolk in te zetten voor het wekelijkse politieke vragenuurtje en het slotdebat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daar is het bestuur van de Kamer "mee bezig", vertelde Arib gisteravond tijdens het debat over het voorstel.

Voor het einde van het jaar hoopt ze de Kamerleden hierover meer te kunnen vertellen. "En ik denk dat dat ook gaat lukken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gebarentaal als officiële taal: wat is daar het nut van?

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore