Ga naar de inhoud
Nazomer

Koud voor de tijd van het jaar: 'Maar volgende week mogelijk 25 graden'

Archieffoto. Een man en vrouw genieten van de nazomer. Beeld © ANP

Die warme nazomer: waar blijft-ie? Veel mensen vragen het zich al een tijdje af, maar het lijkt er toch echt van te komen. "Het ziet er hoopvol uit", zegt Martijn Dorrestein van Buienradar.

De week begint wisselvallig. "Vandaag is het nog wel aardig, maar daarna zien we twee grijze dagen. Er valt dinsdag en woensdag her en der miezerregen."

Maar vanaf donderdag wordt de weg omhoog gevonden. Het is meest droog, de zon komt tevoorschijn. Dorrestein: "Maar donderdag is het met 17 graden nog wat fris voor de tijd van het jaar."

Boom
Lees ook:
Boom waaide tijdens zomerstorm op Ada: 'Zonder dat hekje was ik dood geweest'

Zaterdag kan in Limburg 20 graden gehaald worden. "Het weer is dan helemaal niet verkeerd. Droog, geen harde wind, en steeds warmer. Zondag wordt het 19 tot 23 graden, voor zover we nu kunnen zien."

De zogenoemde pluim, waarop je allerlei berekeningen van een weermodel kunt zien, geeft voor na het weekend een nog warmer beeld. Er zijn zelfs zomerse waarden te zien. "Voor de pluim geldt: hoe verder in de tijd, hoe onzekerder de weersverwachting", legt Dorrestein uit. "Maar het lijkt erop dat de temperatuur op gaat lopen, dinsdag richting de 25 graden."

De pluim: