Stoelen en tafels door de lucht

Duitse en Nederlandse hooligans in Groningen op de vuist

05 september 2020 22:30 Aangepast: 30 oktober 2020 14:00
Archieffoto van Arminia Bielefeld-fans na een wedstrijd in juni 2020. Ter illustratie. Beeld © dpa Picture-Alliance

Voorafgaand van de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en het Duitse Arminia Bielefeld zijn hooligans met elkaar op de vuist gegaan in het centrum van Groningen. De twee clubs spelen morgen pas.

Zaterdagavond laat kwamen er via lokale media berichten naar buiten dat de politie actief in de Groningse binnenstad op zoek was naar relschoppers.

"Er zijn nog geen aanhoudingen verricht", zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws. Er is een noodbevel uitgevaardigd. Op basis daarvan is het voor supporters van Arminia Bielefeld niet toegestaan om in Groningen te komen. De club heeft het noodbevel volgens de politie 'bekend gemaakt bij hun achterban'.

Stoelen en tafels

Op beelden die via sociale media gedeeld worden, is te zien hoe tientallen mannen elkaar bekogelen met alles wat los en vast zit. De stoelen en tafels vliegen over en weer.

Groningen vreesde al voor rellen. In de stad is een noodbevel van kracht uit angst voor ongeregeldheden. Er waren aanwijzingen dat Duitse hooligans naar de stad zouden komen. Door zo'n noodbevel kan de gemeente mensen buiten de gemeentegrens brengen.

Vanwege de coronamaatregelen was al bekend dat Duitse voetbalfans zondag niet het stadion in mogen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlandse en Franse hooligans op de vuist in Frankrijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore