Ga naar de inhoud
Festival afgelast

Verrassing: toch een vuurwerkshow op Scheveningen

De laatste editie van het Vuurwerkfestival, in 2018. Beeld © ANP

Het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen zou dit jaar voor de veertigste keer georganiseerd worden, maar vanwege de coronacrisis ging dat niet door. Totaal onverwacht kregen bezoekers van Scheveningen vanavond toch een drone- en vuurwerkshow te zien, met dank aan de mensen achter het festival.

Vorig jaar ging het Vuurwerkfestival ook al niet door, omdat de organisatie niet aan de strenge veiligheidseisen kon voldoen. Ook bij het Wintervuurwerk, eind vorig jaar, had de organisatie behoorlijke pech: drie van de vier shows gingen vanwege slecht weer niet door.

En dit jaar gooide corona dus roet in het eten. Op eerdere edities van het festival kwamen honderdduizenden mensen af.

Maar terwijl het officiële vuurwerkfestival is afgelast, was er vanavond toch een show te zien op Scheveningen. Eerst stegen ruim honderd verlichte drones op vanaf het strand voor een lichtshow rond het thema '75 jaar vrijheid'. Ook vormden de drones een hart in de kleuren van Den Haag: groen en geel.

Tot slot werd er een grote vuurwerkshow afgestoken bij de pier van Scheveningen. Het was van tevoren niet bekendgemaakt dat de show zou worden gehouden. 

Volgend jaar zal het veertigjarig jubileum van het Vuurwerkfestival alsnog gehouden worden, hoopt de organisatie.