#meerdanapplaus

Virtueel protest zorgpersoneel voor hoger loon bekeken door duizenden mensen

05 september 2020 16:20 Aangepast: 05 september 2020 17:36
Duizenden schoenen op het Malieveld staan voor de zorgmedewerkers. Beeld © ANP

Ruim tienduizend mensen keken vanmiddag online mee met de actie Meer dan applaus. Een demonstratie van de zorgsector voor meer salaris en minder werkdruk.

"De zorgmedewerkers kregen aan het begin van de coronacrisis nog een daverend applaus, maar zagen vervolgens wegrennende Kamerleden en voorstellen voor salarisverhoging keer op keer weggestemd worden", schrijven de organisatoren op de website van het initiatief.

Duizenden schoenen op Malieveld

Hier konden geïnteresseerden meekijken met de actie op het Malieveld in Den Haag. Daar waren op initiatief van twee verpleegkundigen duizenden schoenen op het gras gezet. Het zijn de schoenen van zorgmedewerkers die vanwege de coronamaatregelen niet bij het protest konden zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Racisme in de zorg: 'Ik wil geen zwarte aan mijn bed'

Op het Malieveld stond ook een glazen huis, waar presentator Humberto Tan in gesprek ging met de organisatoren en mensen die in de zorg werken. Die gesprekken waren via de livestream te volgen.

#meerdanapplaus

Via sociale media kwamen heel veel steunbetuigingen binnen voor het initiatief van SP, GroenLinks, PvdA en vakbonden CNV, FNV en NU'91. Onder de hashtag '#meerdanapplaus' posten veel mensen foto's en hun mening over het onderwerp.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore