Knuffelbeer cadeau

Meisje (12) zorgt met zaklamp op mobiel voor redding van vader uit sloot

05 september 2020 12:39 Aangepast: 05 september 2020 14:17
Beeld © Erik Haverhals

Een meisje van 12 heeft gisterenavond door snel handelen gezorgd dat haar vader gered kon worden, nadat hij met de auto een sloot was ingereden. Met de zaklamp op haar mobiel trok ze de aandacht van een andere automobilist.

De auto met het meisje en haar 50-jarige vader was in een sloot naast de A59 bij Waalwijk terechtgekomen. Het meisje wist uit de auto te komen en schakelde de zaklamp op haar mobiel in om te zorgen dat haar vader uit zijn benarde positie bevrijd kon worden. 

Met zaklamp zwaaien

Fotograaf Erik Haverhals ging af op de melding van het ongeluk. Daar hoorde hij over het meisje en haar slimme actie. "Ze stond met de zaklamp van een telefoon te staan zwaaien langs de kant van de weg. Een chauffeur van een lege touringcar heeft dat gezien en is gestopt."

De auto is uit de sloot getakeld. De auto is uit de sloot getakeld.

Gillen van de pijn

Haverhals zegt van getuigen te hebben gehoord dat de auto 'een enorme smak' heeft gemaakt. "Hij zou tegen de vangrail zijn gereden, toen gaan tollen en daarna door de berm in de sloot terecht zijn gekomen. De vader lag te gillen van de pijn."

De chauffeur van de touringcar heeft het meisje opgevangen. Ambulancepersoneel heeft haar nog onderzocht, maar ze bleek ongedeerd. Ze heeft van de politie een knuffelbeer gekregen vanwege haar actie.

Onder invloed

De politie bevestigt het verhaal van Haverhals en zegt dat het meisje 'prima heeft gehandeld, onder moeilijke omstandigheden'. De man gaf zelf toe dat hij vier of vijf biertjes had gedronken, zegt een woordvoerder van de politie tegen RTL Nieuws. 

De politie kon geen blaastest afnemen bij de man, omdat hij gewond was aan zijn gezicht. Er is een bloedtest afgenomen in het ziekenhuis. De uitslag is er nog niet, maar uit voorzorg is hij voorlopig wel zijn rijbewijs kwijt. "Dat krijgt hij terug als er toch minder alcohol in zijn bloed zit dan we verwachten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore