Ga naar de inhoud
Meer dan honderd medewerkers

Blunder: politie deelt namen van medewerkers met PTSS met collega's

Archiefbeeld. Beeld © ANP

De namen van meer dan honderd politiemedewerkers met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) zijn uitgelekt door een fout van de politie zelf. Bij het verzenden van een mail konden alle ontvangers zien wie het bericht nog meer had gekregen.

Dat meldt Omroep Brabant. Het ging om een uitnodiging voor een 'contactdag' voor medewerkers en oud-medewerkers met PTSS. De medewerker die die uitnodiging verstuurde, zette de namen en e-mailadressen van de ontvangers in de adresbalk van de mail.

De adressen waren daardoor voor alle ontvangers zichtbaar. Het was de bedoeling de adressen in de zogenoemde BCC te zetten, zodat ze verborgen zouden blijven. Kort na het verzenden trok de medewerker de mail in. Daarnaast werden in een extra mail excuses gemaakt aan de geadresseerden. 

'Ik schaam me voor mijn PTSS'

De politie erkent de fout. "Wij betreuren dat dit is gebeurd", zegt de politie tegen Omroep Brabant. "Het gaat om een pijnlijke, menselijke vergissing zonder enige sprake van kwade opzet. De vergissing is direct gemeld."

Politiemedewerker Dennis kreeg PTSS: 'Ze hebben mij laten barsten'

03:04
Dennis had een zware baan bij de politie, hij onderzocht dodelijke of ernstige ongevallen. Nu zit hij thuis met PTSS en de politie heeft hem laten vallen.

Een van de genodigden zegt tegen de omroep zich te schamen: "Als ik naar zo’n contactdag toe zou gaan, dan weet ik dat ik collega’s of oud-collega’s tegenkom. Dan kies ik daarvoor. Maar ik ga nooit, want ik wil niet dat mensen van me weten dat ik PTSS heb. Ik schaam me ervoor."