Ga naar de inhoud
Advies

Moet je je kind thuishouden bij een verkoudheid? Doe de test

Beeld © iStock

Je kind is verkouden of iemand uit je huishouden is ziek. Wat kun je dan het beste doen? Thuishouden, of toch naar school sturen? Met deze test kom je erachter welk advies voor jouw kind geldt.

De test is gebaseerd op een zogenoemde 'beslisboom' van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK), en die is weer gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Hij wordt gebruikt door kinderopvangorganisaties en scholen om te bepalen of een kind wel of niet naar school mag.

Beantwoord de vragen

Door onderstaande vragen te beantwoorden, kom je erachter wat het advies is voor jouw kind. Dit advies geldt voor scholen, kinderopvang en de buitenschoolse opvang. De uitkomst geldt niet voor broertjes en/of zusjes. Voor ieder kind moet de test apart worden ingevuld.

Werkt de tool niet goed? Klik hier om hem in een nieuw tabblad te openen.

Is je kind positief getest op corona, volg dan de instructies op van de GGD. Bij een negatieve testuitslag mag je kind gelijk weer naar school.

Deze test is gebaseerd op de beslisboom van 3 september. Als de regels veranderen, kan er een nieuwe beslisboom komen. De meest recente beslisboom vind u hier:

Kinderopvang: 0 jaar t/m groep 2 of groep 3 t/m 12 jaar
School: groep 1 en 2 of groep 3 t/m 12 jaar.