Oer-Hollands wisselvallig

Nog even een grijs, nat en wisselvallig weekend, daarna zonnig weer in aantocht

03 september 2020 15:34
Het wordt dit weekend zo'n 15 á 17 graden. Beeld © ANP

Trui uit de kast, een regenjas aan of je paraplu in de tas: we krijgen een oer-Hollands wisselvallig weekend. Daarna verdwijnt de nattigheid als sneeuw voor de zon, want er is warm weer op komst.

"Voor vandaag is het duidelijk: een natte bende", zegt William Huizinga, meteoroloog bij Buienradar. "Maar volgende week is het droger, stijgt de temperatuur naar 20 à 21 graden en wordt meer zon verwacht."

Dit weekend verschuilt de zon zich nog vaak achter de wolken, met hier en daar een bui. "Morgen is het ook nog bewolkt en kan er hier en daar regen of motregen vallen. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog en wordt het zo'n 18 tot 21 graden."

Warmere temperaturen

De meeste regen valt in de nacht van vrijdag op zaterdag. "Zaterdag overdag worden zon en stapelwolken verwacht. Ook zondag laat de zon zich af en toe zien, maar is er wel meer kans op buien dan zaterdag. Het wordt zo'n 17 à 18 graden", zegt Huizinga. 

Maandag is het begin van warmere temperaturen en meer zon. In de loop van de week is een stijgende lijn zichtbaar. "Het wordt droger en we krijgen meer zonuren. Maandag wordt een temperatuur verwacht van 18 à 19 graden. Dinsdag stijgt dit naar 20 à 21 graden en het is goed mogelijk dat dit de dagen erna zo blijft."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nazomer laat op zich wachten, maar woensdag terrasjesweer

En dat het nu even flink regent, is zo erg nog niet, volgens Huizinga. "De regen is zeer welkom. Het is goed voor de droogte, want de afgelopen maanden is het eigenlijk veel te droog gebleven."

Het mag de pret dit weekend niet drukken. "Ook met dit weer kan je er prima op uit gaan. Ik hoorde iemand al over plannen lekker te gaan zeilen zaterdag", zegt Huizinga.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Is de herfst al begonnen? 'Mogelijk komt er nog een mooie nazomer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore