Ga naar de inhoud
Coronaregels

Nieuwe foto's van handenschuddende Grapperhaus op bruiloft

Minister Ferd Grapperhaus. Beeld © ANP

Er zijn nieuwe foto's opgedoken van de bruiloft van minister van Justitie Ferd Grapperhaus, waarop opnieuw te zien is hoe hijzelf en zijn gasten zich niet aan de coronaregels houden.

Een bordesfoto van de plechtigheid die vorige week zaterdag werd gehouden, zorgde voor ophef omdat de aanwezigen geen afstand van elkaar hielden.

Uit de nieuwe beelden, in handen van Shownieuws, blijkt dat ook op andere momenten tijdens het feest de coronaregels niet werden nageleefd. Zo lijkt Grapperhaus op een van de foto's de hand te schudden van een van zijn gasten. Ook omhelst hij zijn schoonmoeder. 

Spijt 

Grapperhaus betuigde eerder al spijt. 'Een minister moet altijd het goede voorbeeld geven', schreef hij in een brief. Ook doneerde hij 780 euro aan het Rode Kruis om zijn spijtbetuiging kracht bij te zetten.

Grapperhaus kreeg uit verschillende hoeken kritiek, maar volgens premier Rutte was de geloofwaardigheid van de minister niet aangetast. Grapperhaus zei deze week dat hij in gesprek gaat met politie en boa's om opheldering te geven over de bruiloft. Het zou voor hen moeilijker worden om te handhaven nu de minister zelf het verkeerde voorbeeld gaf.

Verantwoording 

"De maatregelen zijn de maatregelen. Daar sta ik en het overgrote deel van Nederland helemaal achter. Dat ik mij moet verantwoorden doet niets af aan het draagvlak van die maatregelen", vertelde Grapperhaus eerder deze week bij een persconferentie.

Vandaag moet de minister zich verantwoorden in de Tweede Kamer. Sommige partijen twijfelen aan de geloofwaardigheid van de minister

Grapperhaus
Lees ook:
Grapperhaus wil 'in gesprek met politie en boa's' na commotie om bruiloft