Ga naar de inhoud
Nummer één

Denise Speelman is de mooiste vrouw van Nederland: 'Ik heb een boodschap'

Denise Speelman is Miss Nederland 2020. Beeld © Miss Nederland

Ze is 22 jaar en komt uit Groningen: de nieuwe Miss Nederland heet Denise Speelman. De jury verkoos de blondine boven de negen andere finalisten. Denise wil na haar eetstoornis een boodschap overbrengen: "Zit lekker in je lichaam en wees jezelf."

"Het was zo'n mooie avond", zegt Miss Nederland 2020. Het is een titel waar Denise alleen maar op hoopte. "De dagen ervoor denk je wel, wat als ze mijn naam opnoemen? Maar je verwacht dit nooit."

Body positivity en jezelf zijn

In juni vond de casting van Miss Nederland plaats. "We moesten onder andere over de catwalk lopen en werden geïnterviewd door de juryleden. In de interviews stelden ze vragen over wie jij bent en wat voor boodschap je wil uitdragen." De Groningse benadrukt dat de schoonheidswedstrijd niet alleen een vleeskeuring is. "Het gaat om het totaalplaatje en je zelfverzekerd voelen in je lichaam, niet alleen om je gezicht." 

Denise had een bijzondere reden om aan de schoonheidswedstrijd mee te doen. "Ik wilde een boodschap overbrengen van body positivity en jezelf zijn. Vijf jaar geleden heb ik een eetstoornis gehad en gelukkig ben ik daar helemaal bovenop gekomen."

"Ik heb ervan geleerd dat 10 kilo lichter je niet gelukkiger maakt. Ik geloof dat als je je van binnen goed voelt, je dit naar buiten uitstraalt", zegt ze. 

'Keihard gewerkt voor deze titel'

Al één keer eerder won Denise een schoonheidstitel: in 2014 werd ze Miss Noord-Nederland. "Toen wist ik al dat ik één keer mee wilde doen aan Miss Nederland." De tien finalisten zijn onder andere samen op reis naar Oostenrijk geweest, hebben zich ingezet voor goede doelen en meegedaan aan catwalk-trainingen en bootcamps. "We hebben het samen geflikt en gunnen het elkaar ook allemaal écht."

Dankzij haar overwinning mag Denise Nederland straks vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing.

Ondernemen
Lees ook:
Ondernemen in het Arnhemse Modekwartier: 'Alles hier wordt met liefde gemaakt'