Illegaal in de prostitutie

Twee Amsterdammers opgepakt voor mensenhandel

31 augustus 2020 13:33
Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren een 27-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Amsterdam opgepakt op verdenking van mensensmokkel en -handel. De twee zouden een onbekend aantal Zuid-Amerikaanse vrouwen illegaal hebben laten werken in de prostitutie.

De twee Amsterdammers werden aangehouden in hun woning. In een andere woning, die tegelijkertijd werd doorzocht, trof de marechaussee een onbekend aantal Zuid-Amerikaanse vrouwen aan.

Geen vergunningen

Volgens de marechaussee waren de vrouwen daar door de Amsterdammers gehuisvest. Geen van de vrouwen had een verblijfs- of werkvergunning. Bij de doorzoekingen zijn onder andere computers, telefoons en contant geld in beslag genomen.

De verdachten zitten vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Arnhem. Ze worden daar voorgeleid in plaats van in Amsterdam, omdat het onderzoek onder leiding plaatsvindt van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. De verdachten zouden namelijk eerst vanuit een woning en hotels in Apeldoorn hebben gewerkt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie vindt lichaam vermiste man (25) uit Apeldoorn in het water

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore