Ga naar de inhoud
Nederland

Weer forse afkoopsom bij Radboud UMC

Het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen heeft een afkoopsom van bijna een kwart miljoen moeten betalen aan een vertrokken manager. Dat blijkt uit de zojuist gedeponeerde jaarrekening van het academisch ziekenhuis.

Volgens de stukken betreft het een tactisch manager, die in 2015 bij het Radboud UMC vertrok. De manager ontving 240.000 euro, mede als gevolg van de afkoop van bovenwettelijke werkeloosheidsrechten. Waarom de manager moest vertrekken, wil het ziekenhuis niet zeggen. "Wij doen geen uitspraken over de achtergronden van het ontslag", aldus woordvoerster Marloes de Vink.

Het Radboud UMC kwam afgelopen jaren herhaaldelijk in het nieuws met kostbare vertrekregelingen. In 2012 bleek dat het academisch ziekenhuis een hoogleraar en een afdelingshoofd respectievelijk ruim een kwart miljoen en bijna twee ton had betaald.

Totaal rond 2 miljoen

In 2013 stond ex-topman Emile Lohman met een vertrekregeling van 660.488 euro op de eerste plaats van de top-10 afkoopsommen aan ziekenhuisbestuurders van het artsenvakblad Medisch Contact. En vorig jaar melde RTL Nieuws dat het ziekenhuis een ontslagen radioloog minstens 4 ton moest betalen. Die vertrekpremie kon oplopen tot 8 ton.

Samen hebben de vijf vertrekregelingen het Gelderse ziekenhuis tussen de 1,7 en 2,1 miljoen euro gekost.