Vorige keer in guldens

Voor het eerst sinds 2001: Henny (68) wint miljoen bij Bankgiro Miljonairs

29 augustus 2020 22:15 Aangepast: 30 augustus 2020 13:32
Henny uit Lelystad. Beeld © RTL4

Voor het eerst in negentien jaar heeft iemand de hoofdprijs van 1 miljoen euro gewonnen in de tv-quiz BankGiro Miljonairs, voorheen bekend als Weekend Miljonairs. Op RTL 4 was te zien hoe de 68-jarige Henny uit Lelystad het geldbedrag won.

Slechts een keer eerder wist iemand alle voor de hoofdprijs benodigde vijftien vragen goed te beantwoorden. Dat was in 2001, toen nog 1 miljoen gulden werd gewonnen.

Nu een miljoen euro

De vrouw uit Lelystad heeft met de 1 miljoen euro nu het hoogste bedrag ooit in BankGiro Miljonairs gewonnen. Ze won het geld door de slotvraag "Welke letter komt voor in de voornaam van alle leden van ons koninklijk huis?" juist te beantwoorden.

Bekijk hier de laatste vraag en de reactie van Henny:

Henny gaat het miljoen dat ze won gebruiken om andere mensen te helpen. Zelf heeft ze niet zo veel geld nodig, zegt ze.

Vakantiebungalow

"Het geeft wel heel veel rust", aldus Henny. "Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat vind ik heel fijn. Het is mooi dat ik nu anderen kan helpen. Ik weet precies waar ik die hulp ga bieden, aan mensen die minder geluk hebben dan ik. Dat is toch fantastisch, dat dat nu kan. En wie weet kopen we ook nog wel een vakantiebungalow."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw meer miljonairs in Nederland: 2,7 procent van alle huishoudens

Henny begon haar zegetocht al in februari en kon haar klus pas in het nieuwe seizoen, dat vandaag van start ging, afmaken. In de tussentijd probeerde ze haar kennis wat bij te spijkeren door veel spelprogramma’s te kijken. "Met name over onderwerpen waar ik niet zoveel van af weet. Maar ja, ik had natuurlijk geen idee wat daarvan zou blijven hangen."

Opgenomen

Zenuwachtig was ze niet tijdens de finale. "Die spanning komt pas daarna", zegt ze. "De afleveringen van BankGiro Miljonairs zijn eerder opgenomen. De eerste nachten na de opname slaap je niet. En hoe dichterbij de uitzending komt, hoe spannender het wordt. Mijn man en ik hebben het gevierd met een etentje. Als alle kinderen van vakantie terug zijn doen we dat met het hele gezin nog een keertje over."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore