20 en 21 jaar oud

Twee mannen vast voor beschieten woning Amsterdamse Vechtstraat

27 augustus 2020 14:17 Aangepast: 27 augustus 2020 14:18
Vechtstraat Beeld © Politie Amsterdam

De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht  van betrokkenheid bij het beschieten van een woning in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Daarbij raakte één persoon gewond. Het incident vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. 

Een van de verdachten, een 21-jarige Amsterdammer, werd gistermiddag gearresteerd in Leeuwarden. Vanochtend vroeg rond 02.30 uur werd de tweede verdachte, een Amsterdammer van 20 jaar oud, aangehouden in Amsterdam-West.

Volledige beperking

Beiden zitten in volledige beperking, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat mogen spreken en dat er verder geen informatie over de aanhoudingen wordt gegeven.

De beschieting van de woning in de Vechtstraat is een van de drie schietincidenten die binnen 36 uur in Amsterdam plaatsvonden. Bij de eerste raakte een man gewond die, eveneens in de Vechtstraat, werd neergeschoten. Volgens Het Parool gaat het om Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe.

Dinsdagmiddag was er ook al een schietpartij in de Vechtstraat. Dinsdagmiddag was er ook al een schietpartij in de Vechtstraat.

Justin van Zuid

In de woning die in de Vechtstraat werd beschoten en waarvoor de eerder genoemde twee verdachten zijn opgepakt, zou volgens de Amsterdamse krant ook een rapper wonen, 'Justin van Zuid'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Weer wapengeweld in Amsterdam: woning beschoten 'van moeder rapper Bigidagoe'

Moeder van rapper

Het derde schietincident vond vanmorgen vroeg plaats. Daarbij werd een woning in Amsterdam-Zuidoost beschoten. Volgens meerdere bronnen zou het gaan om de woning van de moeder van Danzel S.

De kogelgaten in het beschoten huis in Amsterdam-Zuidoost De kogelgaten in het beschoten huis in Amsterdam-Zuidoost

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore