Driemaal in 36 uur

Weer wapengeweld in Amsterdam: woning beschoten 'van moeder rapper Bigidagoe'

27 augustus 2020 13:06
De kogelgaten in het beschoten huis in Amsterdam-Zuidoost Beeld © ANP

In Amsterdam is vannacht een huis aan het Nieuwersluishof in Amsterdam-Zuidoost beschoten. Het zou volgens de Amsterdamse krant Het Parool gaan om de woning van de moeder van Danzel S., beter bekend als rapper Bigidagoe.

De bewoonster van de woning was thuis, maar is niet gewond geraakt, zegt de politie. Voor de woning liggen meerdere hulzen, in de woning zitten kogelinslagen. De schutter is nog voortvluchtig.

Rapper Bigidagoe

Ook gisternacht werd er een woning in Amsterdam beschoten. Dat gebeurde in de Vechtstraat in Amsterdam-Zuid. Daarbij raakte een man gewond. Het zou volgens Het Parool gaan om de woning van rapper 'Justin van Zuid'. 

In dezelfde straat werd dinsdagmiddag een man neergeschoten. Dat was naar verluidt rapper Bigidagoe, maar dat is niet bevestigd door de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Opnieuw schietpartij in Amsterdamse Vechtstraat, slachtoffer naar ziekenhuis

Dinsdagmiddag was er ook al een schietpartij in de Vechtstraat. Dinsdagmiddag was er ook al een schietpartij in de Vechtstraat.

Zone 6

Volgens Het Parool wordt Bigidagoe gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van rapformatie Zone 6.  Leden van Zone 6 zouden worden gelinkt aan de internationale drugshandel.

Een van de andere leden van de groep zit vast voor het ontvoeren van een moeder en haar twee jonge kinderen. Hij zou haar samen met medeplichtigen zwaar hebben mishandeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Neergeschoten man Amsterdam is 23-jarige rapper'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore