Allemaal boven de 60

RIVM: vier Nederlanders kregen tweede keer corona

26 augustus 2020 21:35 Aangepast: 26 augustus 2020 22:01
Coronatest Beeld © Koning Photography

In Nederland zijn zeker vier mensen twee keer besmet geweest met het coronavirus. Dat bevestigt het RIVM na berichtgeving door Business Insider. Gisteren werd al bekend dat dit bij één persoon was gebeurd.

De eerste patiënt van wie dit bekend was, is iemand van boven de 60 die al een verminderde weerstand had. Ook de andere drie patiënten waren boven de 60. Bij één patiënt zat er slechts een paar dagen tussen, bij anderen maximaal een paar maanden. Uit onderzoek is gebleken dat het bij allemaal om twee verschillende infecties ging, met een net andere 'vingerafdruk', schrijft Business Insider

Weinig zorgen

Hoewel het misschien zorgelijk klinkt dat iemand binnen een paar maanden nog een keer besmet kan worden, zegt viroloog Marion Koopmans van het Erasmus MC – die gisteren de eerste herbesmetting bekendmaakte – zich weinig zorgen te maken. Ze is naast viroloog lid van het Outbreak Management Team (OMT) en adviseur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Viroloog: tweede besmetting bij corona mogelijk, maar zeldzaam

Koopmans zei gisteren tegen RTL Nieuws dat de meeste mensen die een infectie krijgen, duidelijk antistoffen en cellen aanmaken die hen bij een nieuwe infectie beschermen. Mensen die een tweede keer besmet raken, lijken vooralsnog uitzonderingsgevallen te zijn.

Ernst Kuipers: 'Meer experimenteren met coronamaatregelen'

Het aantal mensen met corona nam de laatste tijd toe, maar lijkt nu toch te stabiliseren en zelfs weer wat af te nemen. Ernst Kuipers van het Erasmus MC pleitte daarom bij Jinek ervoor om wat meer te experimenteren met de maatregelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore