Rond 04.00 uur

Opnieuw schietpartij in Amsterdamse Vechtstraat, slachtoffer naar ziekenhuis

26 augustus 2020 10:40 Aangepast: 26 augustus 2020 17:02
Kogelgaten in het raam op de Vechtstraat. Beeld © Lorenzo Derksen

In de Vechtstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt is opnieuw een man neergeschoten. Het slachtoffer is aanspreekbaar en naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. 

De schietpartij gebeurde vanochtend rond 04.00 uur. De politie kreeg meerdere meldingen van mensen die schoten hadden gehoord. Het slachtoffer werd in een woning in de Vechtstraat gevonden. Bij het huis zijn meerdere kogelinslagen. Er is nog niemand opgepakt. 

Rapper Bigidagoe

Gistermiddag was in dezelfde straat ook al een schietpartij, waarbij een gewonde viel. Het zou gaan om de 23-jarige Danzel S., ook wel bekend als rapper Bigidagoe uit de Amsterdamse wijk Holendrecht. De schutter is voortvluchtig.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee schietpartijen. De politie roept getuigen op zich te melden.

Drugshandel

Volgens Het Parool wordt Bigidagoe gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van rapformatie Zone 6.  Leden van Zone 6 zouden worden gelinkt aan de internationale drugshandel.

Een van de andere leden van de groep zit vast voor het ontvoeren van een moeder en haar twee jonge kinderen. Hij zou haar samen met medeplichtigen zwaar hebben mishandeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Amsterdamse rapper verdacht van ontvoering vrouw en kinderen (3 en 7 jaar)'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore