Een foto-overzicht

Omgewaaide bomen en rondvliegende tenten, dit is de schade van de zomerstorm

26 augustus 2020 08:58 Aangepast: 26 augustus 2020 11:24
Een weggewaaide partytent in Warmond, Zuid-Holland. Beeld © Brandweer Sassenheim

Geknakte bomen, vallende takken, weggewaaide trampolines en partytenten die het feestje nu aan de andere kant van de tuin vieren. De storm ging en gaat nog steeds flink tekeer. Veel mensen delen hun stormschade op sociale media. Een overzicht.

Stormschade

Robin Stolze is brandweerman bij de Veiligheidsregio Haaglanden en werd vannacht een aantal keer opgeroepen vanwege stormschade.

De garnalenkotter bij Molengat voelde de storm in de golven. Met windkracht 7 deinde de boot aardig op en neer op de golven.

Bij Robin de Vries in Zuid-Holland waaide de trampoline door de tuin.

De brandweer in Sassenheim, Zuid-Holland, was al vroeg bezig met bomen van de weg halen. Eerder vannacht waren ze al in de weer met een weggewaaide partytent. Deze hebben ze vastgezet, zodat de eigenaar hem in de ochtend kan ophalen.

Doordat de bomen nog vol in het blad staan, kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Daarom heeft de brandweer van Noordwijkerhout, Zuid-Holland, de loshangende takken gisteravond al afgezaagd, zodat het verkeer gewoon kon doorrijden.

In Den Haag raakte een vrouw lichtgewond toen ze onder een boom terecht kwam.

De vrouw liep lichte verwondingen op en is naar het ziekenhuis gebracht.
Een boom waaide om op een huis in Zierikzee. Een boom waaide om op een huis in Zierikzee.
Hulpdiensten verwijderen een boom, nadat deze schade aanrichtte aan een geparkeerde auto in Rotterdam. Hulpdiensten verwijderen een boom, nadat deze schade aanrichtte aan een geparkeerde auto in Rotterdam.
Een hoge boom bij Urk viel door de harde wind over de weg. Een rijdend busje botste hier tegen aan maar met beperkte schade. Een hoge boom bij Urk viel door de harde wind over de weg. Een rijdend busje botste hier tegen aan maar met beperkte schade.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore