In juli gemaakt

Drie stralende meiden: nieuwe foto's van Amalia, Alexia en Ariane

25 augustus 2020 11:11 Aangepast: 25 augustus 2020 11:48
Prinses Amalia Beeld © RVD - Martijn Beekman

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft nieuwe foto's gepubliceerd van de dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

De foto's van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn in juli gemaakt in Paleis Noordeinde. Het lijkt erop dat deze foto's op 17 juli zijn gemaakt na de jaarlijkse zomerfotosessie van het koningspaar en hun drie dochters.

Prinses Amalia en prinses Ariane dragen dezelfde jurk, alleen prinses Alexia heeft iets anders aangetrokken.

Prinses Alexia Prinses Alexia
Prinses Ariane Prinses Ariane

Anders dan anders

Die zomerse fotosessie was dit jaar toch wel heel anders, zegt verslaggever Koninklijk Huis Sander Paulus. Die verliep een stuk rustiger, met een heel andere sfeer.

In beeld: de jaarlijkse zomerfotosessie van de koninklijke familie

Het zomerfotomoment van de koninklijke familie. Een jaarlijks moment voor de media, zodat de koning en zijn gezin daarna rustig op vakantie kunnen.

"Normaal staan de fotografen, verslaggevers, cameramensen en geluidsmensen op een kluitje. Duwend en schreeuwend voor de juiste foto. Nu was het een stuk rustiger. Iedereen stond in afgezette hokjes op 1,5 meter van elkaar. Eerst de fotografen en cameramensen en op de laatste rij de verslaggevers."

Koning Willem-Alexander over Gouden Koets, tussenjaar Amalia en eenzaamheid

Na de jaarlijkse fotoshoot met het koninklijk gezin was er gelegenheid om vragen te stellen aan het koninklijk paar. Onder meer racisme, een omstreden koloniale afbeelding op de Gouden Koets, de toekomst van Amalia en de coronacrisis kwamen aan bod.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore