Ga naar de inhoud
Nederland

Koning na foto: 'We hadden natuurlijk meer afstand moeten nemen'

De betreffende foto

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben gereageerd op de commotie die is ontstaan na een foto waarop te zien is dat het stel geen 1,5 meter afstand houdt met een restauranteigenaar.

"In media verscheen een foto waarop we te weinig afstand houden. In de spontaniteit van het moment hebben we daar niet goed op gelet. Dat hadden we natuurlijk wel moeten doen. Want ook op vakantie is naleven van coronaregels essentieel om het virus eronder te krijgen", twittert het koningspaar.

De koning en koningin genieten momenteel van een vakantie in Griekenland. De foto werd genomen in een restaurant op het Griekse eiland Milos. Bijzonder detail: de koning draagt in zijn rechterhand een mondkapje.

"De foto was voor een privé fotoalbum", vertelde de man die de foto maakte. Over het schenden van de coronaregels zei hij: "Dat was een foutje".

Koning
Lees ook:
Koning en koningin schenden coronaregel tijdens vakantie in Griekenland

'Bijzonder'

Koninklijk Huis-verslaggever Sander Paulus noemt de reactie van het koningspaar bijzonder. "Ik kan mij niet herinneren dat ze zoiets eerder hebben gedaan. Zo snel niet in ieder geval. Meestal zie je toch dat als ergens commotie over is, dat ze hun mond houden en de storm over laten waaien. Als je geschoren wordt, moet je stil zitten. Daar hadden ze nu ook voor kunnen kiezen. Gezien de corona-situatie waar we nu in zitten, is het wel weer mooi dat ze dit doen."