Delfzijl

Vijftig mensen in quarantaine na corona-uitbraak in azc

22 augustus 2020 15:37 Aangepast: 22 augustus 2020 18:28
Beeld © Persbureau Meter

Ongeveer vijftig inwoners van het asielzoekerscentrum in Delfzijl worden vandaag in quarantaine geplaatst vanwege een corona-uitbraak onder de bewoners. Zij worden overgeplaatst naar Musselkanaal, meldt de Veiligheidsregio Groningen.

Bij 29 bewoners van het azc is een coronabesmetting vastgesteld. Van hen zijn 11 mensen weer genezen. De rest moet in quarantaine, samen met hun gezinsleden. Zij worden vandaag overgebracht naar het azc in Musselkanaal, dat binnenkort open zou gaan.

In Musselkanaal worden zij afgesloten van de buitenwereld. Ze moeten in hun eigen woonruimte blijven en mogen het terrein niet af. Er worden zelfs hekken om het terrein geplaatst.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Oorlogsvluchteling welkom voor ruime meerderheid Nederlanders'

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio dienen die hekken vooral als duidelijk signaal dat niemand het azc in of uit mag.

Tijdelijk

Het gaat om een tijdelijke quarantaine, op advies van de GGD. De quarantaine zal maximaal 17 dagen duren. De woordvoerder benadrukt dat het om een noodoplossing gaat, en dat het azc in Musselkanaal niet blijvend als quarantainelocatie wordt gebruikt.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

In het azc wordt door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers gezorgd voor eten, drinken en medische zorg.

De afgelopen dagen zijn er zo'n 125 bewoners van het azc in Delfzijl getest op het coronavirus. Ook bij een aantal medewerkers is een test afgenomen, maar van hen bleek niemand besmet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'COA lekt per ongeluk gegevens slachtoffers mensenhandel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore