Politie en ME staan klaar

Weer coronaprotest in Den Haag, burgemeester waarschuwt demonstranten

22 augustus 2020 00:00 Aangepast: 23 augustus 2020 07:21
Afgelopen donderdag was er veel politie-inzet in Den Haag bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Beeld © ANP

Elke demonstrant die vandaag in Den Haag de aanwijzingen van de politie negeert, zal worden aangehouden. Daarvoor waarschuwt burgemeester Jan van Zanen. Politie en ME staan klaar om in te grijpen, zegt hij in een persbericht.

Vandaag wordt op het Malieveld in Den Haag opnieuw een demonstratie gehouden tegen de corona-maatregelen. De demonstratie wordt georganiseerd door Sta op voor Vrijheid. Die organisatie vindt dat de regering 'de bevolking in gevaar brengt' en eist het aftreden van Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rake klappen bij uit de hand gelopen demonstratie Den Haag

De Haagse burgemeester Jan van Zanen waarschuwt demonstranten die aanwijzingen van de politie negeren of in de weg lopen, worden aangehouden.

'Optreden door ME'

"Helaas zien we dat een aantal demonstranten aanwijzingen of waarschuwingen van de politie regelmatig negeert", zegt de burgemeester. "Als dit meermaals gebeurt, wordt opgetreden door politie of ME. Mensen die dan nog steeds in discussie gaan of in de weg lopen, zoeken bewust de confrontatie."

De lokale autoriteiten lijken zich met de waarschuwing voor te bereiden op een onrustige dag, nadat bij een demonstratie op het Plein in Den Haag afgelopen donderdag politieagenten werden belaagd. Acht mensen werden daarbij aangehouden. Zes van hen zitten nog vast. Ook eerder liepen corona-demonstraties in Den Haag uit de hand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zorgmedewerker Irene over tweede coronagolf: 'Nu veel beter voorbereid'

Liveblog coronavirus

Lees hieronder onze berichtgeving over het coronavirus van zaterdag terug: 

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore