Ga naar de inhoud
Woest privébericht

Gesprek openbaar waarin Glennis Grace fel uithaalt, zangeres zegt te zijn gehackt

Glennis Grace Beeld © ANP/Anneke Janssen

Glennis Grace (42) wordt ervan beschuldigd hard te hebben uitgehaald naar een van haar volgers op Instagram. De zangeres zegt dat ze is gehackt. De hackers zouden een woest privébericht uit haar naam hebben verstuurd: "Kanker Marokkaantje. Je hebt geluk dat ik je niet expose met je grafbek."

Grace kwam deze week in het nieuws vanwege de racistische berichten die ze naar haar hoofd kreeg geslingerd. De druppel was een 13-jarige jongen die haar in een privébericht uitgescholden voor 'tering zwarte hoer'.

Screenshot van gesprek

De zangeres zette een screenshot van het gesprek op Instagram. Ze deelde in het bericht zowel de naam als foto's van de tiener.

Woedende
Lees ook:
Woedende Glennis Grace zet gegevens 13-jarige online

Hiermee deed ze veel stof opwaaien. Grace kreeg steunbetuigingen, maar er waren ook mensen die vonden dat Grace te ver ging door de tiener publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

"I don't give a fuck", reageerde ze op de woedende reacties. De zangeres wilde duidelijk maken dat zulke teksten en berichten niet door de beugel kunnen.

In tranen

Gisteren deed Grace geëmotioneerd haar verhaal aan tafel bij Jinek. "Ik doe het niet alleen voor mezelf. Ik strijd al heel lang voor racisme", vertelde de zangeres in tranen. "Het raakt me al lang niet meer. Dan verbaas ik me erover dat het me wel nog raakt. En dat is fucked up."

Grace in tranen aan tafel bij Jinek

02:47
Samen met Glen Faria besprak ze gisteren het alledaags racisme.

Het openbaar gemaakte privébericht zou verstuurd zijn door het Instagramaccount van Grace. Het is onbekend naar wie het bericht werd gestuurd.

Gehackt

In een inmiddels verwijderd bericht laat Grace weten dat het bericht niet van haar hand afkomstig is. "Als je iets hebt gezien of ontvangen en twijfelt of het van mij is, dan is dat zeer waarschijnlijk niet zo", waarschuwt ze haar volgers.

Grace geeft aan dat haar account gehackt zou zijn.