Soms met onweer en hagel

Dit weekend ouderwets Nederlands zomerweer (22 graden en buien)

21 augustus 2020 16:53 Aangepast: 21 augustus 2020 17:24
Archieffoto van regen op de camping in Nederland. Beeld © ANP / Rob Engelaar

Voorlopig is het zweten en zonnebrand smeren voorbij: vandaag was voorlopig de laatste dag dat het gemiddeld warmer werd dan 25 graden. Aankomend weekend volgen verkoeling en buien, zónder plaknachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook zo slecht geslapen? Vannacht was 'absurd warm'

Vanavond blijft het eerst nog even droog, vertelt Reinier van den Berg, meteoroloog bij Buienradar. Vannacht zullen de eerste buien vallen langs de westkust. Het koelt af naar een graad of 17. "De plaknachten zijn voorlopig helemaal voorbij."

Weinig goeds voor hitteliefhebbers

De buien die richting ons land komen, zijn restanten van de tropische storm Kyle. Het lagedrukgebied dat nu tussen Schotland en Noorwegen ligt, bepaalt dit weekend ook het weer in ons land, omdat de wind uit die richting komt. En dat betekent weinig goeds voor de liefhebbers van warm zomerweer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is waarom een zomerse bui zo lekker ruikt

"Dit weekend verwachten we weer dat de meeste mensen zullen omschrijven als 'koel zomerweer'", zegt Van den Berg.

De temperatuur loopt gemiddeld niet hoger op dan 22 graden en er kan een bui vallen. In het noordwesten van ons land kan dit gepaard gaan met onweer en hagel. Ook kan het aan de kust flink doorwaaien. "Maar ik verwacht geen noodweer met wateroverlast of omgewaaide bomen", zegt Van den Berg.

Nederlands zomerweer

Het weekendweer zet volgende week nog door. "Het zal aan de koele kant zijn, vergeleken met de afgelopen tijd. Er is af en toe kans op een bui, maar de zon zal zich ook dagelijks even laten zien. Ouderwets Nederlands zomerweer dus." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore