Ga naar de inhoud
Advocaten woedend

Politie schaduwde advocaten in klopjacht op Taghi

Advocaat Nico Meijering Beeld © ANP

De politie heeft twee advocaten laten schaduwen in de jacht op de toen nog voortvluchtige topcrimineel Ridouan Taghi. Het gaat om advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef, die volgens het AD zijn gevolgd op Schiphol en in Dubai.

Advocaten zijn woedend over de observaties en zeggen dat de politie hen hiermee ernstig in gevaar brengt. Een eventuele arrestatie die volgt uit dit soort observaties zou door criminelen verkeerd kunnen worden uitgelegd.

‘Advocaten
Lees ook:
‘Advocaten in zaak Ridouan Taghi lekten geheime informatie’

Terwijl Taghi zich schuilhield in de oliestaat Dubai, ontving de politie in juni 2019 een tip dat advocaat Meijering hem daar hoogstwaarschijnlijk zou ontmoeten. De politie nam toen de beslissing de Amsterdamse advocaat te volgen. 

Vliegtuig naar Dubai

Tijdens een observatie op Schiphol zag de politie dat Meijering samen met zijn kantoorgenoot Van Kleef op 19 juni 2019 het vliegtuig nam naar Dubai. Daar werden de advocaten door lokale rechercheurs gevolgd. Die rapporteerden aan Nederland dat Meijering en Van Kleef niet afspraken met Taghi, maar met hun eigen cliënt Khalid J.

Het Openbaar Ministerie zegt dat het volgen van de advocaten in dit geval mocht, omdat ze niet de advocaten van Taghi waren.

De operatie leverde niets op.

Wat blijft er over van mocromaffia zonder kopstuk Taghi?

06:31