Koffer met merkkleding

Witwasverdachte aangehouden met horloge van 150.000 euro

15 augustus 2020 20:37
Archieffoto. Beeld © ANP

Bij een controle op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee gisteren een man aangehouden voor witwassen. De 38-jarige Beverwijker had onder meer een horloge ter waarde van 150.000 euro op zak.

Ook werden bij de voertuigcontrole contant geld en een koffer met duizenden euro's aan merkkleding gevonden. Bij een check van de identiteit bleek de man nog een schuld van 200.000 euro te hebben in de vorm van een ontnemingsmaatregel. Dat is een betaling die overheid eist van een persoon die op een oneerlijke manier geld heeft verdiend. 

Nektasje

De man zat als bijrijder in een auto en viel bij op bij de marechaussee door zijn dure kleding en een opvallend nektasje dat hij bij zich droeg. Daarin bleek het peperdure horloge te zitten. Behalve de koffer met merkkleding had de man 4000 euro aan contant geld op zak.

De Beverwijker kon niet vertellen hoe hij aan het geld en de spullen kwam. De man wordt verdacht van witwassen en zit vast terwijl het onderzoek naar hem loopt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John ontdekte 10.000 neppe Nikes: 'Ik zie meteen wat namaak is'

Dagelijkse update nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore