Noodbevel genegeerd

Weer rellen in Haagse Schilderswijk, tientallen aanhoudingen

15 augustus 2020 08:18 Aangepast: 15 augustus 2020 08:47
Politie is massaal aanwezig in de Haagse Schilderswijk. Beeld © ANP

Het was gisteravond en vannacht opnieuw raak in de Haagse Schilderswijk. Volgens de politie zijn zeker 27 mensen aangehouden.

Zij worden onder andere verdacht van het overtreden van het noodbevel, openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging. Ook zijn zes scooters in beslag genomen.

Noodbevel

In de Schilderswijk is het al een aantal nachten op rij onrustig. Voor een deel van de wijk was daarom een noodbevel van kracht en buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten liepen door de straten om het gesprek aan te gaan met de jeugd.

Desondanks verzamelde zich in de loop van de avond een groep van ongeveer vijftig jongeren op de Vaillantlaan. Toen ze weigerden te vertrekken, werd direct een aantal mensen aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Relschoppers voorlopig niet meer welkom in Schilderswijk

Stenen en zwaar vuurwerk

Toch bleven kleine groepen jongeren hangen in de buurt van de Vaillantlaan en de Hoefkade. Ze gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Ook werd bij een kiosk voor sport- en spelmaterialen aan het Jacob van Campenplein brand gesticht. Bij het blussen van het vuur kreeg de brandweer steun van de Mobiele Eenheid.

Ook donderdagavond kwam de gemeente al met een noodbevel toen jongeren agenten bekogelden, een vuilcontainer in de brand staken en vernielingen aanrichtten. De politie hield ruim twintig mensen aan. Ook eerder in de week was het onrustig in de Schilderswijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Zorgkosten in Schilderswijk 30 miljoen hoger dan gemiddeld

Onrust in Utrecht

Ook in de Utrechtse wijk Kanaleneiland was het gisteravond en vannacht onrustig. Daar liepen volgens de politie veel jongeren rond op straat die vuurwerk afstaken en vernielingen aanrichtten.

Grote groep jongeren zorgt voor onrust Schilderswijk, ME ingezet

Eerder deze week zorgde een groep relschoppers al voor grote onrust in de Haagse Schilderswijk. Brandkranen werden door de jongeren opengedraaid en er werd met vuurwerk gegooid.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore