Ga naar de inhoud
Vernielingen en brand

Relschoppers voorlopig niet meer welkom in Schilderswijk

Een agent in Den Haag tegenover een groep rellende jongeren. Beeld © Regio15

De relschoppers die afgelopen nacht zijn aangehouden in de Schilderswijk in Den Haag mogen zich daar voorlopig niet meer vertonen. De wijk werd de afgelopen avonden en nachten geteisterd door relschoppers.

In totaal zijn er vannacht 22 verdachten aangehouden, bij een van hen kon uiteindelijk geen strafbaar feit worden vastgesteld. 

De verdachten hebben van het Openbaar Ministerie een gedragsaanwijzing voor een specifiek gebied gekregen voor negentig dagen. Voor de verdachten die binnen het gebied wonen geldt dat zij tussen 18.00 uur en 6.00 uur niet op straat mogen komen. Om thuis te komen moeten zij één strikte route volgen. 

Stenen en zwaar vuurwerk

De relschoppers gooiden stenen en zwaar vuurwerk naar de politie. Ook werden vernielingen aangericht, onder meer aan twee politieauto's. De mobiele eenheid moest gisteren voor de tweede avond op rij de orde in de wijk herstellen. 

Gisteravond liepen buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten samen door de wijk om in gesprek te gaan met bewoners en de jeugd op straat. De gemeente Den Haag had omstreeks middernacht vanwege de ongeregeldheden een noodbevel uitgevaardigd. 

Grote groep jongeren zorgt voor onrust Schilderswijk, ME ingezet

00:48
Brandkranen werden woensdagavond door jongeren opengedraaid en er werd met vuurwerk gegooid.