Bekentenis

Verdachte zaak Bas van Wijk bekent te hebben geschoten

14 augustus 2020 17:56 Aangepast: 14 augustus 2020 19:55
Bas van Wijk (24). Beeld © Politie

Eén van de verdachten die is opgepakt voor het doodschieten van de 24-jarige Bas van Wijk uit Badhoevedorp, heeft een bekentenis afgelegd. Bas werd afgelopen weekend doodgeschoten bij een recreatieplas in Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie zegt dat één van de vier mannen die nog vastzitten, heeft bekend te hebben geschoten. Bas van Wijk werd afgelopen zaterdag doodgeschoten bij een recreatieplas in Amsterdam. Waarom hij werd neergeschoten is nog onduidelijk. De politie houdt rekening met allerlei scenario’s.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Halsema: 'Bas van Wijk betaalde hoogste prijs voor zijn moed'

Volgens de familie werd Bas doodgeschoten toen hij wilde voorkomen dat een horloge van zijn vriend werd gestolen. "Hij wilde voorkomen dat het horloge van zijn vriend werd gestolen en kreeg daarvoor een kogel in zijn bovenbeen en in zijn borst", liet de familie eerder op woensdag weten.

Woensdag arresteerde de politie vijf mannen, allen uit Amsterdam, tussen de 20 en 26 jaar oud. Een van hen werd een dag later alweer vrijgelaten. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben. De vier anderen zitten nog steeds vast en zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze geen enkel contact met de buitenwereld mogen hebben. 

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Marielle met het laatste nieuws over moord Bas van Wijk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore