Verkeersongelukken

Veilig Verkeer Nederland: blijf thuiswerken voor veiligheid fietsende scholier

14 augustus 2020 03:17 Aangepast: 14 augustus 2020 07:50
Scholieren stappen vanaf maandag weer op de fiets richting school. Beeld © ANP

Elke zomer vindt er na de schoolvakanties een verdubbeling plaats van verkeersongevallen waarbij fietsende scholieren betrokken zijn. Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept werkenden daarom op om de auto de komende tijd even te laten staan.

VVN stelt voor dat mensen zo mogelijk voorlopig nog even thuis blijven werken, meldt De Telegraaf. En als er dan moet worden gereden, vraagt de organisatie automobilisten om de ochtend- en avondspits te mijden. 

Augustus en september 

"Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onderstreept de thuiswerkoproep", zegt VVN-directeur Evert-Jan Hulshof in de krant. "Daarin vragen we om de hele maand augustus en mogelijk ook de eerste weken van september niet onderweg te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Thuiswerken of niet? Vooral ICT'ers kunnen vaak vanuit huis aan de slag

In het noorden van het land gaan de scholen vanaf maandag weer open. Als mensen thuis blijven werken, is het minder druk op de weg en kunnen kinderen weer makkelijker wennen aan de fietsroute naar school, benadrukt VVN.

Win-winsituatie

De coronacrisis zou tot een nieuwe manier van werken kunnen leiden, denkt de organisatie, waarbij de auto vaker blijft staan. Hulshof: "Bijvoorbeeld door in de ochtenden vooral afspraken te plannen die digitaal kunnen plaatsvinden. Zo beperken we de verkeersdrukte." 

Het thuiswerken zou een win-winsituatie kunnen opleveren. "Uit een door ons gehouden flitspeiling blijkt dat 48 procent van de mensen de combinatie van half thuis en half op kantoor werken ideaal vindt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Verkeersveiligheid in geding na opheffen coronamaatregelen'

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore