Inclusief horeca

Burgemeester Amsterdam sluit strand op IJburg na incidenten

13 augustus 2020 23:04 Aangepast: 14 augustus 2020 07:46
Het strand op IJburg (achieffoto mei 2020) Beeld © Amber Beckers / ANP

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam sluit per direct het strand op IJburg, inclusief de horecagelegenheid die daaraan ligt. In één dag tijd zijn namelijk twee ernstige incidenten gebeurd nabij het strand. Vanmorgen werd het lichaam van een vrouw gevonden en vanavond werd een man in slechte toestand uit het water gehaald.

Vanmorgen trof een zwemmer een overleden vrouw aan in het water bij het strand Blijburg. Met behulp van omstanders is het lichaam uit het water gehaald, waarna de politie werd gealarmeerd. Er is nog geen uitsluitsel over hoe de vrouw om het leven is gekomen.

Man vermist

Vervolgens werd vanmiddag een man als vermist opgegeven. Duikers van de brandweer zochten vanavond met een politieboot het water af. Ook werd er een menselijke ketting gemaakt om zo het slachtoffer te vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Reddingsbrigade haalt drie kinderen uit zee bij Zandvoort

De man werd in slechte toestand gevonden en is uit het water gehaald. Na reanimatie op het strand, is het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. Het is op dit moment niet bekend hoe de man er aan toe is, laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weten. 

Vooralsnog blijft het strand op IJburg gesloten, zegt de woordvoerder. "De komende dagen onderzoeken we of het water daar veilig is, vanwege deze twee ernstige incidenten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Meisjes redden verdrinkend broertje uit Amsterdamse Sloterplas

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore