Politie vol vragen

Rotterdam rouwt om doodgestoken meisje (15), tiener opgepakt: 'Dit is niet te geloven'

13 augustus 2020 17:14 Aangepast: 13 augustus 2020 17:36
Agenten doen onderzoek in het huis waar de tiener overleed. Beeld © ANP

Wat heeft zich gisteravond afgespeeld in de Rotterdamse wijk Spangen? Daar werd een 15-jarig meisje doodgestoken en een leeftijdsgenootje van 16 aangehouden. De politie zit nog vol vragen in de zaak die ook voor agenten veel impact heeft.

Een buurman, die naast de woning van het meisje werkt, zoekt nog naar woorden. Hij heeft al 25 jaar een bedrijf aan de Mathenesserdijk, naast de plek waar gisteren een 15-jarig meisje werd doodgestoken. De Rotterdammer (zijn hele naam is bekend bij de redactie) zegt de familie, waar het drama zich afspeelde, goed te kennen. 

"Ik vind het heel erg. Het is een groot gezin en het zijn hele lieve mensen." Hij was gisteren net weg bij zijn bedrijf, toen zijn telefoon op hol sloeg. "Ik woon om de hoek en was net thuis toen allerlei mensen uit de wijk mij belden. Er zou iets voor mijn huis zijn gebeurd. Het zag er blauw van de politie."

Tiener overleden

In het naastgelegen woonblok bleek zich een drama te hebben afgespeeld. Het 15-jarige meisje was neergestoken. Een meisje van 16 is opgepakt als verdachte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meisje (15) doodgestoken in woning Rotterdam, 16-jarig meisje opgepakt

Volgens de buurman was een ruzie tussen de twee tieners volledig uit de hand gelopen. Volgens RTV Rijnmond zou de ruzie gaan om een onbeantwoorde liefde

De buurman herkent dit verhaal. "Het is nooit de bedoeling geweest om dat andere meisje neer te steken met de dood tot gevolg."

Uit de hand gelopen ruzie

Dit moet wel een uit te hand gelopen ruzie zijn geweest tussen twee meisjes zijn geweest, is ook bij andere buurtbewoners het meest gehoorde scenario. 

Buurtbewoner Geert-Jan was thuis en zag ook de consternatie die gisteravond in zijn straat ontstond. "Vreselijk, zo'n jong meisje nog. Ik woon hier al 23 jaar. Het gaat steeds beter met de wijk en dan opeens dit."

Politie en ambulance bij het huis waar de steekpartij gebeurde Politie en ambulance bij het huis waar de steekpartij gebeurde

Enorme impact

De politie wil weinig kwijt over de gebeurtenis die ook op de agenten een enorme impact heeft. "Wij hebben zelf ook allemaal vragen. Wat waren die meisjes precies van elkaar? Waarom ging het mis? We zijn het allemaal nog aan het onderzoeken", zegt een woordvoerder.

Op het moment van de steekpartij waren er nog meer mensen in de woning aanwezig. "Deze mensen worden ook allemaal ondervraagd. Het is een vreselijke gebeurtenis."

Omdat het om minderjarigen gaat, is de politie extra terughoudend met het delen van informatie.

De politie doet vandaag de hele dag nog onderzoek in de woning.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore