Alleen procespartijen aanwezig

Verzoeken liquidatieverdachte Ridouan Taghi achter gesloten deuren behandeld

13 augustus 2020 12:37 Aangepast: 13 augustus 2020 12:46
Inez Weski, advocaat van Ridouan Taghi Beeld © ANP

De rechtbank behandelt een aantal verzoeken van Ridouan Taghi in het liquidatieproces Marengo achter gesloten deuren. Inez Weski, Taghi's advocaat, had daarom verzocht in verband met de privacy van haar cliënt.

Achter gesloten deuren wil zeggen dat behalve de procespartijen - de rechtbank, officieren van justitie, zijn advocaat en de beveiliging - niemand aanwezig mag zijn in de rechtszaal of mag horen waar het over gaat. Het Openbaar Ministerie heeft zich tevergeefs verzet tegen de het sluiten van de deuren.

Overbrengen naar Nederland

De verzoeken van Weski houden verband met het overbrengen van Taghi van Dubai naar Nederland. Het is onduidelijk welke privacy-aspecten daarmee geraakt zouden worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

‘Advocaten in zaak Ridouan Taghi lekten geheime informatie’

Speciaal transport

De 42-jarige Taghi werd in december in Dubai gearresteerd, nadat hij jarenlang voortvluchtig was geweest. De arrestatie van Taghi zou met het nodige geweld gepaard zijn gegaan. Enkele dagen later werd hij met een speciaal transport overgebracht naar Nederland. Sindsdien zit hij in voorarrest in de extra beveiligde gevangenis in Vught.

Justitie beschouwt Taghi als de onbetwiste hoofdverdachte in Marengo. Hij zou opdracht hebben gegeven voor een reeks liquidaties. In Marengo staan in totaal zeventien verdachten terecht.

Vanaf dinsdag vindt er een tussentijdse zittingsronde plaats in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Taghi is niet in persoon aanwezig. Hij heeft zich ook op eerdere zittingen dit jaar niet de zittingszaal laten zien.

Bende van Taghi voor de rechter: dit is wat je moet weten

Een van de grootste liquidatiezaken die ons land ooit gekend heeft, is in volle gang. Maar wie staan er terecht? En waar worden ze van verdacht? Een uitleg over de achtergronden van liquidatiezaak Marengo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore