Neergeschoten

Politie arresteert vijf verdachten in onderzoek dood Bas van Wijk

12 augustus 2020 22:34 Aangepast: 13 augustus 2020 17:45
Bas van Wijk (24). Beeld © Politie

De politie heeft vijf verdachten aangehouden die te maken zouden hebben met de dood van Bas van Wijk. Gisteren werden twee mannen aangehouden in Zandvoort en nog eens drie in Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Update:

Stille tocht voor Bas van Wijk (24) alleen voor familie en vrienden

De politie wil niet veel kwijt over de verdachten. Het gaat om vijf mannen uit Amsterdam van 26, 20, 20, 19 en 18 jaar oud. De twee mannen die in Zandvoort werden opgepakt, werden opgepakt door een arrestatieteam.

Recherche

De drie arrestaties in Amsterdam vonden plaats op 'diverse locaties' en werden door de recherche gedaan. 

De 24-jarige Bas van Wijk werd afgelopen zaterdag doodgeschoten bij een recreatieplas in Amsterdam. Waarom hij werd neergeschoten is nog onduidelijk. De politie houdt rekening met allerlei scenario’s. 

Volgens de familie werd Van Wijk doodgeschoten toen hij wilde voorkomen dat een horloge van zijn vriend werd gestolen. "Hij wilde voorkomen dat het horloge van zijn vriend werd gestolen en kreeg daarvoor een kogel in zijn bovenbeen en in zijn borst", liet de familie eerder op woensdag weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Familie: stille tocht Bas van Wijk mag geen politiek karakter krijgen

De verdachten zitten in alle beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. "Er worden daarom ook geen verdere bijzonderheden over deze verdachten en/of de verdenkingen tegen hen gedeeld", meldt de politie, die nog steeds op zoek is naar getuigen.

Stille tocht

De dood van Van Wijk heeft tot grote verontwaardiging geleid. Vrijdag wordt er een stille tocht gehouden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore