Elektronisch huisarrest

Oud-coffeeshopbaas Van Laarhoven mag cel verlaten met enkelband

11 augustus 2020 19:42
Johan van Laarhoven Beeld © RTL Nieuws

Voormalig coffeeshopbaas Johan van Laarhoven komt na 6 jaar cel, waarvan 5,5 jaar in Thailand, op 28 augustus vervroegd vrij als hij een enkelband draagt. Dat bevestigt zijn advocaat Geert-Jan Knoops aan RTL Nieuws.

De 60-jarige Van Laarhoven is sinds begin dit jaar weer in Nederland. Hij zat 5,5 jaar in een Thaise cel, onder erbarmelijke omstandigheden, na een veroordeling tot 75 jaar voor witwassen. Netto moest hij daarvan twintig jaar uitzitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Laarhoven blijft in cel: 'Schandalig dat hij niet naar ziekenhuis mag'

Voorwaardelijk vrij

Naar Nederlandse maatstaven is dat tien jaar en acht maanden, waardoor Van Laarhoven in augustus volgend jaar in aanmerking komt voor voorwaardelijke invrijheidstelling. Naast het elektronische huisarrest moet hij ook een werkstraf uitvoeren.

De vrouw van Johan van Laarhoven, Tukta, is in juli voorwaardelijk vrijgelaten uit de gevangenis in Thailand.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vrouw Johan van Laarhoven uit Thaise cel

Ze mag Thailand voorlopig nog niet uit. De advocaten van Van Laarhoven zijn wel druk bezig om dat voor elkaar te krijgen.

Onzorgvuldig handelen

De ombudsman oordeelde vorig jaar dat Nederlandse instanties onzorgvuldig hebben gehandeld bij een rechtshulpverzoek aan Thailand rond de Tilburgse coffeeshophouder. Ombudsman Reinier van Zutphen verweet de Nederlandse politie, het Openbaar Ministerie en het ministerie van Justitie en Veiligheid nalatig te zijn geweest.

Johan van Laarhoven: vijf jaar in 'de hel van Bangkok'

Johan van Laarhoven komt terug naar Nederland. De coffeeshophouder zat ruim vijf jaar in een Thaise cel voor witwassen.

De oprichter van coffeeshopketen Grass Company kwam terug naar Nederland na bemiddeling van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore