Homofobie

Twee arrestaties vanwege aanval met kokend water in azc

10 augustus 2020 17:53 Aangepast: 10 augustus 2020 17:57
Het asielzoekerscentrum in Gilze, archieffoto uit 2018. Beeld © ANP

De politie heeft in het Asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze twee mensen opgepakt vanwege de zware mishandeling van twee vrouwen. Het gaat om een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw.

De mishandeling van de twee Nigeriaanse vrouwen vond vorige week plaats. De 20-jarige vrouw werd geslagen en de 22-jarige vrouw werd met kokend water overgoten, volgens LGBT Asylum Support omdat ze lesbisch is. 

Beschermen vriendin

De 22-jarige vrouw, genaamd Happy, woont zelf in een azc in Friesland en was in Gilze-Rijen op bezoek bij haar vriendin. Eigenlijk was die vrouw het doelwit van de aanval. Happy sprong ertussen om haar vriendin en haar 18 maanden oude zoontje te beschermen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lesbische vluchteling overgoten met kokend water in azc Gilze-Rijen

Happy deelde vervolgens een schokkende foto van haar brandwonden om aandacht te vragen voor de mishandeling, waarbij ze tweedegraads brandwonden opliep en waardoor ze naar het ziekenhuis moest.

De vrouw die het kokend water gooide, viel samen met haar echtgenoot Happy al langer lastig vanwege haar seksuele geaardheid. Dit stel, ook uit Nigeria, sprak volgens Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support openlijk over hun homohaat.

David (18) vecht in Polen tegen homohaat

Homohaat is niet alleen in Nigeria een probleem. Ook dichter bij huis, in Polen, was het zelfs een thema bij de presidentsverkiezingen vorige maand.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore