Duizenden tips

Gezochte Mazda in beslag genomen in onderzoek doodgereden Tamar (14)

10 augustus 2020 16:10 Aangepast: 10 augustus 2020 16:32
De Mazda 3 die door de politie wordt gezocht.

De politie heeft de grijze Mazda gevonden die mogelijk te maken heeft met de dodelijke aanrijding van de 14-jarige Tamar in Marken. De politie kwam de Mazda op het spoor dankzij de vele tips die binnenkwamen na een oproep.

Tamar werd op zaterdag 25 juli dood gevonden langs de Zeedijk in Zuiderwoude, de dijk die Marken en Volendam met elkaar verbindt. Ze bleek aangereden te zijn. 

Op camerabeelden was te zien dat de grijze Mazda rond 9 over 3 's nachts een parkeerplaats op kwam rijden. Ruim twee uur later is volgens de politie op de beelden te zien dat twee personen de auto uitstappen en naar de voorkant van de auto lopen. Iets later stappen ze weer in en verlaten ze de parkeerplaats richting Marken. 

Naar aanleiding van die beelden riep de politie mensen op om tips over de auto te delen. Er kwamen ruim duizend tips binnen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim duizend tips over grijze Mazda in zaak doodgereden Tamar

De Mazda wordt de komende dagen forensisch onderzocht op sporen. Er wordt nu onderzocht of de auto bij de aanrijding betrokken is geweest en of de eigenaar ook de bestuurder van de auto was. De uitslag van dat onderzoek wordt niet voor begin voor volgende week verwacht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog veel losse eindjes in onderzoek dood 14-jarige Tamar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore