Gewelddadige drugsgebruikers

Lachgas en wiet: man met mes tussen zijn tanden wil 'politie vermoorden'

08 augustus 2020 13:17 Aangepast: 11 augustus 2020 13:44
Lachgaspatronen op straat (archieffoto). Beeld © RTL Nieuws

De politie in Noord-Holland heeft gisteravond haar handen vol gehad aan mensen die doordraaiden na het gebruik van drugs. Daarbij raakte een aantal agenten gewond.

Zo riep een hevig zwetende man met ontbloot bovenlijf in Hoorn - onder invloed van wiet en lachgas en met een mes tussen de tanden - dat hij de politie wilde vermoorden. 

Oergeluiden

Volgens de politie schreeuwde hij van alles en nog wat en maakte hij 'oergeluiden', waarna hij bij komst van agenten een zonnestudio binnen vluchtte.

Daar vernielde hij van alles. De politie gebruikte pepperspray om hem te overmeesteren. Hij gaf daarna het gebruik van verdovende middelen toe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Auto rijdt huis binnen in Tilburg, lachgas aangetroffen

Naakt aan de lsd

Gasten van een camping in Den Burg op Texel hadden daar hun kleren uitgedaan onder invloed van lsd. Een 23-jarige man vloog de politiemensen aan en moest met behulp van pepperspray onder controle worden gebracht. Daarbij raakte een agente gewond. De man en een vrouw zijn aangehouden.

Deze klachten kun je krijgen na lachgas: hoofdpijn tot dwarslaesie

De afgelopen twee jaar kregen ruim 60 jongeren na excessief gebruik van lachgas last van klachten die op een dwarslaesie lijken. Maar hoe werkt de drug precies en welk effect heeft het volgens neurologen op je hersenen?

Opwindingsdelier

In Haarlem is een 38-jarige man opgepakt op verdenking van diefstal van een camera van een bouwterrein. Hij bleek onder invloed van cocaïne en verkeerde volgens de politie waarschijnlijk in een zogenoemd opwindingsdelier. 

Na de diefstal liep hij een café in. Bij het verlaten van de kroeg hield de politie hem aan, waarbij hij zich hevig verzette. Een agente raakte gewond bij de worsteling, maar de verdachte kwam ook niet ongeschonden uit strijd door de beet van een politiehond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore