16 vliegtuigen aan de grond

Zieke bij luchtverkeersleiding: 1400 gestrande reizigers op Eindhoven Airport

07 augustus 2020 12:06
Drukte bij Eindhoven Airport. Beeld © ANP

Ongeveer 1400 reizigers wachten op Eindhoven Airport op hun vlucht. Volgens een woordvoerster van de luchthaven konden vanochtend zestien vliegtuigen niet vertrekken als gevolg van een capaciteitsprobleem bij de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol. Volgens Defensie is er iemand ziek.

De passagiers van drie vluchten zijn met bussen naar andere vliegvelden gebracht: één bus naar Maastricht Aachen Airport, en één bus naar vliegveld Niederrhein in het Duitse Weeze.

De vertraging leidt tot de nodige drukte op het vliegveld. De luchthaven past naar eigen zeggen 'crowd management' toe om te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar staan. Buiten de terminal dragen veel mensen geen mondkapjes, maar dat hoeft daar ook niet, zei de woordvoerster.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Luchtverkeersleiding krap bij kas door coronacrisis, krijgt 120 miljoen extra krediet

Tekort verkeersleiders

Rond 12.30 uur verwacht ze dat het vliegverkeer weer op gang komt. Dan worden alleen mensen in de terminal toegelaten die met de eerste vluchten kunnen vertrekken, de rest moet nog even buiten wachten, aldus de woordvoerster.

Het is niet de eerste keer dat het vliegverkeer van en naar Eindhoven last heeft van een capaciteitsprobleem bij de militaire luchtverkeersleiding. Afgelopen december kon er ook verschillende dagdelen niet worden gevlogen door een tekort aan verkeersleiders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Heel late vluchten Eindhoven Airport na oktober 2020 geschrapt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore