3 kinderen gered

Geld voor Poolse redder stroomt binnen: bijna iedere minuut een donatie

07 augustus 2020 07:44 Aangepast: 07 augustus 2020 11:45
Marcin laat een vrouw en drie jonge kinderen achter Beeld © Privéfoto's

Er is in een dag tijd al ruim 200.000 euro ingezameld voor de nabestaanden van de Pool Marcin Kolczynski. De 37-jarige man verdronk zondag nadat hij drie kinderen in de zee te hulp was geschoten bij het Noord-Hollandse Julianadorp. En het geld blijft maar binnenstromen.

Er zijn meerdere pagina's actief waar je geld kunt doneren voor de man. Zo ongeveer elke minuut is er wel iemand die geld geeft.

Eén van die inzamelingen is georganiseerd door een bekende van het gezin van Kolczynski. Zij zegt hen te willen helpen met de kosten van de begrafenis en het repatriëren van het lichaam van de Pool.

'Wacht even, ik zie kinderen in de zee'

De vrouw van Marcin vertelde eerder dat ze net voor de dood van haar man nog met hem aan de telefoon hing. Tijdens het gesprek zei hij plotseling: "Wacht even, ik zie kinderen in de zee. Volgens mij is er iets aan de hand." Toen hing hij op. Daarna kreeg Monika een telefoontje met de mededeling dat hij was overleden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Marcin redde 3 kinderen en laat 3 kinderen achter: donaties voor gezin stromen binnen

Martina Janasz (22) uit Den Haag begon de crowdfundingsactie. "Ik was erg door het verhaal ontroerd", vertelde ze eerder aan Editie NL. "Marcin heeft drie kinderen en een vrouw in Polen. Hij was seizoensarbeider, dus ik dacht: zijn familie heeft het vast niet breed."

Genoeg voor begrafenis

In eerste instantie hoopte Martina duizend euro op te halen, maar dat bedrag was snel gehaald.  "Ik wilde niet te hoog inzetten en had geen idee dat er zoveel binnen zou komen. Inmiddels is er voldoende voor de begrafenis en om het lichaam naar Polen te vervoeren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore