Na politieoproep

Ruim duizend tips over grijze Mazda in zaak doodgereden Tamar

06 augustus 2020 12:24
De Mazda 3 die door de politie wordt gezocht.

Bij de politie zijn sinds gistermiddag ruim duizend tips binnengekomen over de grijze Mazda en een aantal onderdeeltjes die mogelijk te maken hebben met de fatale aanrijding van het Markense meisje Tamar. Ze werd op 25 juli 's nachts dood gevonden langs de Zeedijk in Zuiderwoude.

De politie maakte gisteren beelden openbaar van de Mazda 3 die in de nacht van het ongeval op de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg op Marken aankomt.

Parkeerplaats

Ruim twee uur later kijken twee personen enige tijd naar de voorkant van de grijze auto. Iets later stappen ze weer in en verlaten ze de parkeerplaats richting Marken.

Stukjes witte kunststof

Ook zijn er beelden getoond van een zwart dopje en twee stukjes witte kunststof met een groen en een rood streepje. Die werden gevonden in de berm waar Tamar werd aangetroffen. Volgens een woordvoerder is al bekend wat het zwarte dopje is: dat is een clip om kunststof onderdelen te bevestigen, bijvoorbeeld bumpers.

Het gaat om een grijze Mazda 3 hatchback die vermoedelijk is gebouwd tussen 2010 en 2014, met witte kentekenplaten. "We willen weten wie deze auto voor 25 juli en na 25 juli in de omgeving van Marken heeft gezien", zei de politie eerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Politie krijgt honderden tips over grijze Mazda in zaak doodgereden Tamar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore