Ontgroening per direct stopgezet

Vier besmettingen bij Amsterdamse studentenvereniging, zeker 100 leden in quarantaine

03 augustus 2020 20:47 Aangepast: 03 augustus 2020 21:21
Archieffoto van jongeren op de Wallen in Amsterdam. Beeld © ANP

Vier (aspirant-) leden van de Amsterdamse studentenvereniging A.S.C/A.V.S.V zijn positief getest op het coronavirus. De studentenvereniging heeft de kennismakingstijd per direct stopgezet. Zeker honderd studenten zijn opgeroepen om twee weken in quarantaine te gaan.

De vereniging vermoedt dat de besmettingen niet tijdens de introductie zijn opgelopen. Het bestuur roept alle mensen die meededen aan de activiteiten van de kennismakingsperiode op om twee weken in quarantaine te gaan.

"We hebben alles per direct stopgezet", zegt het bestuur van de vereniging tegen RTL Nieuws.

Contactonderzoek

Volgens A.S.C./A.V.S.V is het nog lastig te zeggen hoeveel mensen er exact hebben meegedaan aan de introductie, die van 29 juli tot 26 augustus zou lopen.

"Doordat we met verschillende groepen werken die elkaar afwisselen is dat lastig te zeggen. We gaan nu een contactonderzoek starten om te onderzoeken met wie de besmette leden contact hebben gehad."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aboutaleb stuurt brief aan Rotterdamse studenten: 'Spreek elkaar aan op coronamaatregelen'

Volgens de vereniging hebben alle leden zich goed gehouden aan de coronamaatregelen tijdens de introductie.

Er werd volgens hen afstand gehouden en mondkapjes gedragen wanneer nodig. Voor de introdagen werden verschillende ruimtes in Amsterdam afgehuurd. "Het vermoeden is dus dat de besmettingen niet zijn opgelopen tijdens de kenningsmakingsperiode." 

Grootste studentenvereniging van Nederland

Het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (A.S.C./A.V.S.V.) is met meer dan 2.700 actieve leden de grootste studentenvereniging de grootste vereniging van Nederland.

A.S.C./A.V.S.V werd in 1851 opgericht, daarmee is het ook de oudste studentenverening van Amsterdam.

Rotterdam

Eerder werd ook al bekend dat het aantal coronabesmettingen flink stijgt bij de studenten in Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb richtte zich in een brief aan de studenten: hij vroeg hen met klem om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de coronamaatregelen te houden. Morgen start er in de stad een campagne. 

Vanwege de oplopende besmettingen in Rotterdam en Amsterdam hebben de gemeenten op drukke plekken een mondkapjesplicht ingesteld.  

Mondkapjesplicht grote steden: 'Even wennen, maar het moet lukken'

Amsterdam en Rotterdam gaan als eerste steden in Nederland een mondkapjesplicht invoeren op drukke plekken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore