Terug naar eigenaar

Toch geen verband laatste auto in onderzoek aanrijding Tamar (14) uit Marken

03 augustus 2020 17:50 Aangepast: 03 augustus 2020 17:51
Tamar / Politieonderzoek op de dijk in Zuiderwoude. Beeld © RTL Nieuws / ANP

De politie heeft de laatste auto die in verband werd gebracht met de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken teruggeven aan de eigenaar. Er is geen verband gevonden met de dodelijke aanrijding met de tiener.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad. In totaal zijn er nu vier auto's onderzocht waarbij 'verse verkeersschade' te zien was. Volgens een politiewoordvoerder is geen van de bestuurders ooit verdachte geweest in de zaak. 

Tientallen tips

Het onderzoek naar de aanrijding met Tamar is nog in volle gang, mede dankzij de tientallen tips die zijn binnengekomen. Vorige week deed haar moeder een emotionele oproep in het tv-programma Op1 aan de bestuurder om zich te melden.

Haar dochter is na de aanrijding 'achtergelaten als een beest', zei moeder Trijntje Boes. De bestuurder zit nu in tweestrijd, denkt ze. "Kun je daarmee leven? Degene die dit op zijn geweten heeft, heeft ook geen leven meer. Als dit je overkomt, kun je dan nog verder leven?"

Maar de politie is nog steeds opzoek naar de veroorzaker van het dodelijke verkeersongeval. Op 25 juli werd het lichaam van het 14-jarige meisje gevonden in de berm langs de Zeedijk in Zuiderwoude.

Aan de verwondingen op haar lichaam en de remsporen op de weg is te zien dat ze waarschijnlijk is omgekomen door een aanrijding. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doorrijden na aanrijding: 'Hoe langer je wacht, hoe zwaarder de straf'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore