Ga naar de inhoud
Negende keer dit jaar

18-jarige voor achttiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Beeld © Politie Delfshaven (Instagram)

De politie van het Rotterdamse Delfshaven heeft een man voor de achttiende keer in twee jaar tijd betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. De voorlaatste keer dat dat gebeurde, was twee weken geleden.

Toen hij vannacht staande werd gehouden, gaf de man de gegevens van zijn oudere broer op. "Hij lijkt wel veel op de foto van wie hij zegt te zijn, toch valt hij door de mand wanneer we wat meer vragen aan hem stellen", schrijft de politie op Instagram.

Vingerafdrukken afgenomen

Nadat zijn vingerafdrukken waren afgenomen, bleek wie hij was. "Kennelijk omdat hij zelf geen rijbewijs heeft en dit inmiddels de achttiende keer was dat hij gepakt werd. Jawel, u leest het goed, achttien keer in amper twee jaar tijd. Daarvan is het dit jaar al de negende keer."

De man kreeg, net als twee weken geleden, een boete van 390 euro voor het opgeven van een valse naam. De officier van justitie zal beslissen of hij voor het rijden zonder rijbewijs ook een boete krijgt, of dat hij zich daarvoor voor de rechter moet verantwoorden. De politie vermoedt het laatste.