Vrijdagavond in de problemen

Lichaam vermiste jongen gevonden op strand Monster

02 augustus 2020 08:41 Aangepast: 02 augustus 2020 09:16
Reddingsdiensten rukten massaal uit tijdens de zoekactie naar de vermiste zwemmer. Beeld © ANP

Het lichaam van de 15-jarige jongen uit Den Haag die sinds vrijdagavond werd vermist vanaf strand De Zandmotor in Monster is vanochtend gevonden. Wandelaars vonden het lichaam van de tiener.

Gisteren werd nog met groot materieel gezocht naar de jongen, onder meer met een vliegtuig van de Kustwacht. Eerder was al gezocht met reddingsboten en voertuigen van de KNRM en de reddingsbrigade.

Wandelaars

Vanochtend rond 06.30 uur vonden wandelaars het lichaam van de jongen op het strand vlakbij de plek waar hij vermist raakte. De Zandmotor is een grote kunstmatige zandbank voor de kust van Zuid-Holland, die door Rijkswaterstaat is aangelegd om op termijn het strand breder te maken en de duinengroei te bevorderen.

De familie van de jongen uit Den Haag is geïnformeerd.

Vrienden wel gered

De tiener raakte vrijdag rond 20.50 uur met twee vrienden in moeilijkheden door de sterke stroming. Nadat een omstander alarm had geslagen, konden de vrienden van de vermiste tiener uit het water worden gehaald en worden gered. Voor de 15-jarige jongen kwam de hulp te laat. 

Die avond werden meerdere reddingsboten en helikopters ingezet. Ook vormden badgasten in de branding een menselijke ketting om de tiener te vinden. 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore